Frank Groothof

Frank Groothof (14 februari 1947) is een Nederlands acteur, vooral bekend van op kinderen gerichte producties. Bij het grote publiek is hij vooral bekend van Het Klokhuis ("Uit het woelige leven van Boy Zonderman") en Sesamstraat (aanvankelijk als ondeugende jongen, later meer als de 'leuke oom').

Groothof studeerde vijf jaar aan het conservatorium. Na deze opleiding deed hij mee aan de musical Godspell. Hierna volgde een periode bij Werkteater. Samen met zijn broer René Groothof heeft hij diverse jaren "Broertjes" en "Broertjes op stap" gespeeld. Deze voorstellingen waren geïnspireerd op hun eigen jeugd en zijn ook uitgewerkt in een televisieserie voor de VPRO. Marnix Kappers speelde hierin de vader van de beide broertjes.

Na "Broertjes" heeft Frank Groothof een groot aantal opera's uitgewerkt tot muziekvoorstellingen die met name op kinderen zijn gericht. Zo bewerkte hij onder andere De Toverfluit van Mozart, en de reis van Odysseus. Van de laatste verscheen ook een televisiebewerking.

Bron: "Frank Groothof" van /Wikipedia, de vrije encyclopedie/. Versie 17 juni 2006,

http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Frank_Groothof&oldid=4339029

« Terug naar overzicht
Website designed by Power Designs