Wesley

Deelname aan Diving with the Stars voor mij vanzelfsprekend

Samen met verschillende andere Nederlandse artiesten en BN’ers zal ik op zondag 13 mei deelnemen aan de benefiet-introduikdag Diving with the Stars bij Amarant in Tilburg. Alle fans krijgen dan de kans op een persoonlijke en unieke Meet and Greet onder water met hun idool. Daarvoor moeten ze eerst een bepaald geldbedrag bieden. De hoogste bieders komen in aanmerking voor deze bijzondere Meet and Greet. Met de volledige opbrengst van het evenement kan de Stichting Dol Fijne Therapie (SDFT) weer een paar kinderen naar dolfijnentherapie laten gaan. Dit laatste spreekt mij bijzonder aan en is de belangrijkste drijfveer om mijn medewerking te verlenen.

De Stichting Dol Fijne Therapie zamelt geld in om kinderen met een verstandelijke en/of motorische beperking mee te kunnen laten doen aan dolfijnondersteunende therapie. Dit kunnen autistische kinderen zijn, maar ook kinderen met het Downsyndroom. Ook kinderen met niet-aangeboren hersenletsel na vroeggeboorte of hersentrauma komen voor deze veelbelovende therapie in aanmerking. Inmiddels hebben de eerste kinderen via de SDFT de therapie mogen volgen en de resultaten zijn erg positief. Alle reden om zoveel mogelijk kinderen in aanmerking te laten komen voor deze therapie. Maar daar is natuurlijk veel geld voor nodig. Het zwemmen tussen dolfijnen is voor ieder mens heel bijzonder. Ik heb dat zelf onlangs mogen ervaren in het mooie, zonnige Mexico. Ik vond dat zwemmen tussen deze intelligente zeedieren spannend, maar bovenal heel erg leuk. Een kind zal dat waarschijnlijk nog sterker ervaren. Dat het zwemmen tussen dolfijnen kinderen bovendien kan helpen om bepaalde problemen te overwinnen of de negatieve effecten van hun beperking te verminderen, maakt deze activiteit extra bijzonder.

Als vertolker van het Nederlandse lied sta ik dicht bij de gewone mensen. Hun wel en wee inspireren me om de liedjes te zingen die ik zo graag zing. Ze zorgen er bovendien voor, dat ik als artiest met beide voetjes op de grond blijf staan. Niet iedereen maakt in het leven namelijk alleen maar leuke dingen mee. Ik ben erg begaan met mensen, die veel tegenslag hebben gekend of die met grote tegenslagen worden geconfronteerd. Als het leven kinderen niet gunstig gezind is, trek ik mij dat extra aan. Ik gun elk kind namelijk een fantastische en onbezorgde jeugd, net zoals ik die zelf heb gehad. Het is daarom niet moeilijk om medewerking te verlenen aan de sympatieke actie bij Amarant voor de Stichting Dol Fijne Therapie. Dat is voor mij vanzelfsprekend. Als alle fans nu ook nog hun steentje bijdragen wordt het project Diving with the Stars een groot succes. Daar ben ik van overtuigd.

Wesley

« Terug naar overzicht
Website designed by Power Designs