Verslagen broertjes en zusjes

Nikki van Druenen (26-04-2007)

Hallo,

Ik ben Nikki van Druenen en ik ben 9 jaar en kom uit Geffen. Ik zit op de Sterrenkijker school in Oss. Mijn hobbies zijn computeren, knutselen, majorettes en zwemmen. In april en mei ben ik samen met papa, mama, mijn broertje Tim en oma Oss naar Curacao geweest (ik kreeg lekker wat extra vrij van school).

Brusjesprogramma 


Tim ging daar dolfijntherapie met Papito volgen en ik mocht meedoen met het Brusjes-programma. Tim begon op maandag en ik een dagje later. Elke dag had een thema. Daar werd dan wat over verteld, we kregen vaak een filmpje te zien, we deden spelletjes en hebben ook geknutseld. Aan het eind van elke dag gingen we snorkelen. Het is dan net alsof je in een aquarium rondzwemt, zoveel mooie vissen zie je dan. De allergrootste vis die daar in de buurt rondzwemt heet Herbie.


Het thema van de eerste dag was natuurlijk dolfijnen. We zijn naar een dolfijnshow geweest. De dolfijnen van de show heten Copan (papa), Dee-Dee (mama) en Li-Na (dochtertje). Ik wist niet dat dolfijnen zoveel kunstjes konden doen. Voor de salto’s en de dingen die ze met hun staart konden waren erg leuk. Andere thema’s waren zeeleeuwen (die zijn erg grappig), vissen, koraal en sponsen, zeeschildpadden, haaien (brrrr), gewervelde en ongewervelde dieren. We mochten de zeeschildpadden ook voeren. Soms pikten de pelikanen de vissen weg.

Ook hebben we nog slakjes gezocht en die aan de kreeften gevoerd. We hebben zelfs vis gesneden (voer voor de andere dieren). Ik had een vrouwtjes vis. Dat kon je zien aan de vinnen (een mannetje heeft er 1 meer) en er kwam kuit (dit zijn de eitjes) uit. Ook hebben we geleerd dat veel dieren bedreigd worden. Mensen vangen bijv. vaak schildpadden en maken er soep van. Ook graven mensen de eitjes uit die de schildpadden op het strand leggen. Dat moeten ze maar niet meer doen. Plastic in de zee gooien is ook heel verkeerd, dat is niet goed voor de dieren en planten.

Zwemmen met Papito!

Het Brusjesprogramma was superleuk, ik wil dat nog wel 10 keer doen. Maar het allerleukste vond ik toch wel dat ik met Papito (de dolfijn van Tim) mocht zwemmen. Dolfijnen zijn wel grote dieren hoor. In het begin durfde ik Papito geen kusje te geven, maar ik heb het toch gedaan. Ook heb ik nog leuke spelletjes met Papito gespeeld. Hij sprong door een hoepel, ging de ring voor me halen en als je met twee vingers in de lucht op en neer gaat, zingt hij een liedje. Ook mocht ik op zijn buik door het water racen. Het leek net een waterscooter!

Van dolfijnen heb ik het meest geleerd:

Wist je dat:

Dolfijnen tussen de 40 en 50 jaar oud kunnen worden?
Dolfijnen wel 40 km per uur hard kunnen zwemmen?
Dolfijnen geluid maken met hun mond en neusgat?
Dolfijnen ongeveer 10 minuten onder water kunnen blijven?
Dolfijnen maar voor de helft slapen. De ene hersenhelft slaapt, de andere helft is wakker. Dit moet omdat ze anders zinken!
De jongste therapie dolfijn Papito heet?
Papito op 5 september jarig is en dan 3 jaar wordt?
De moeder van Papito ook een therapie dolfijn is en Gee Gee heet?
De andere twee dolfijnen Nemo en Mateo heten?

Groetjes, Nikki

Foto's

kus
tim en therapeute Floor
tim
tim

« Terug naar verslagenoverzicht

Website designed by Power Designs