Verslagen broertjes en zusjes

Manon Voerman (06-01-2006)

Manon Voerman

Hallo, ik ben Manon. Mijn broertje Lucas mocht van 9 tot 20 januari meedoen aan dolfijntherapie. Voor de broers en zussen die mee waren is er een speciaal programma waar je aan kunt meedoen. Dit is ’s ochtends van 9 tot 12 uur en heel leuk om aan mee te doen. Ik heb er een dagboekje van gemaakt zodat je kunt lezen wat ik allemaal gedaan heb.

Dag 1. Kennismakingdag


We zijn begonnen met het kennismakingsspel. Dan moest je vertellen wat je lievelingseten, -kleur en -dier was. We zijn met zijn zessen begonnen, Nicky, Tom, Céline, Linus en Laurens (2 broers uit Duitsland) en ik natuurlijk, Manon. Er was ook nog een juf: Chantal. We hebben een film gekeken over het koraal, roggen en zeesterren gevoerd, een speurtocht door het Sea Aqarium en een spel gedaan, bij het spel was ik een baby-dolfijn. Roggen en zeesterren voeren vond ik het leukst; je pakte een zeester op, dan moest je er een visje op leggen en dan kwam zijn maag naar buiten, dat is een heel raar gezicht. Bij de roggen moest je een visje in het water houden en dan zwommen ze over je hand heen en zogen het visje naar binnen! Ik heb ook nog een kwallen kleurplaat gemaakt.

Dag 2. Schildpaddendag


Wat geleerd over schildpadden. Daarna deden we een schildpaddenspel daarmee heb ik gewonnen! Later hebben we nog gesnorkelt en onder water achter glas de zeeschildpadden gevoerd , dat is best eng. Als laatst hebben we nog een schildpad geknutseld. Ik vond het leukst dat de zeeschildpadden met zijn vijven naar het voergaatje kwamen om een visje te krijgen.

Dag 3. Zeeleeuwendag


Een zeeleeuwengesprek. Daarna gingen we naar de zeeleeuwenshow. We hebben een kus en een hand gehad van de zeeleeuw en we hebben een zeeleeuw geaaid. Daarna hebben we gekleurd zijn we naar de schildpaddenshow gegaan en hebben we gesnorkelt. Een ballonvis heeft mij achtervolgd met zijn bek open. Juf Chantal schrok er ook van .

Dag 4 Dolfijnendag


We begonnen met een gesprek over dolfijnen. Daarna zijn we naar de dolfijnenshow geweest. We hebben ook nog een dolfijnenkaart gemaakt en gesnorkelt. Het leek wel of die ballonvis een vriendje zocht om mee te spelen want hij achtervolgde me weer!!

Dag 5. Vissendag


We hebben het over verschillende vissen in de zee gehad. Daarna een quiz over vissen, ik wist bijna alle antwoorden. We hebben vissenmemory gedaan; “zoek de moeder van de baby”. Toen gingen we slakken verzamelen voor de kreeften en ze daarna boven het aquarium voeren, dit vond ik superleuk! Als laatste gesnorkeld en we hebben Herbie gezien, een reuzenzeebaars van wel 2,5 meter lang! Hij is echt heel groot en eng.

Dag 6 Haaien en roggendag


Een gesprek over haaien en roggen. Toen de roggen en zeesterren gevoerd. We hebben fotolijstjes gemaakt van haaien en roggen en een film gekeken over haaien. En daarna de verpleegsterhaaien eten gegeven. Zij zuigen de vis van een stokje. Dat voelt heel raar, de haai trekt aan het visje, het stokje gaat dan ook een beetje mee.

Dag 7 Ongewervelde dierendag


We begonnen met een gesprek over ongewervelde dieren. Een kreeftenkleurplaat gemaakt. De zeesterren eten gegeven in een bak waar je zeesterren, zeekomkommers en zee-appels op kon pakken, dit is de “touch-tank”. Als laatste een kwal geknutseld. Je zou het niet verwachten maar krabben en kreeften zijn ook ongewerveld. Kreeften en krabben verschalen, ik heb een grote lege schaal van een zeekreeft gezien en vastgehouden.

Dag 8 Koraaldag


Gesprek over koraal. We hebben verschillende koralen nagetekend, koraal bekeken en we hebben het koraalspel gedaan. Het mooiste koraal vind ik hersenkoraal. Ik heb deze dag van het programma niet helemaal meegemaakt. Het centrum is bezig met het opleiden van een vierde dolfijn voor therapie. Wij hebben het geluk gehad dat ze zussen / broers nodig hadden om therapie te trainen. Ik heb dan ook deze dag met de vierde dolfijn, Papito genaamd, mogen zwemmen.

Dag 9 Afscheidsdag


Je mocht je diploma stempelen, we zijn allemaal gediplomeerd vissenkenner geworden. Het vissenspel gedaan waarbij je iets moest tekenen, uitbeelden of een vraag moest beantwoorden. Een dolfijnenquiz gemaakt, nog 1 keertje naar de dolfijnenshow. Die was heel gaaf. Vandaag mocht één van de ouders mee snorkelen, mijn vader is mee geweest.

Mijn lievelingsvisjes zijn het feeënbaarsje en het geelvoorhoofdkaakvisje. De laatste niet alleen voor de naam maar ook om de mooie kleuren, lichtblauw met een geel kopje.

Het was een heel leuk, gezellig en bijzonder programma waar ik veel geleerd heb over de dieren in de zee.


Groetjes van Manon Voerman

Foto's

« Terug naar verslagenoverzicht

Website designed by Power Designs