Patty Weijs (27-11-2008)

patty2
patty3
patty weijs
« Terug naar galerijoverzicht

Fotoalbum

Hallo,
 
We zijn in november 2008 via een sponsoractie naar de dolfijnentherapie op Curacao geweest. Het was en een woord geweldig!!!! Patty is een meid van 20 jaar met het syndroom van Down.

Patty heeft samen met de dolfijn GeeGee en therapeute Floor twee heel bijzondere weken beleefd. Het team van het CDTC was kundig en allemaal ontzettend lieve mensen. Voor Patty begon de therapie met het gegeven dat ze dol op dolfijnen en dieren was. Ze was er wel erg bang voor. Door haar liefde voor de dolfijn en onder goede begeleiding ging ze de eerste sessie al met GeeGee en Floor in het water. Ze was apetrots.

Met de dagen dat Patty therapie kreeg groeide haar zelfvertrouwen, werd steeds opener en spontaner. Ze deed grensverleggende dingen. We zagen haar dingen doen die ze voorheen nog nooit gedaan had.
Patty werkte met Floor en GeeGee aan haar spraak en taal ontwikkeling, het leren herkennen, uiten en omgaan met emoties, het aangaan van nieuwe situaties en het verwoorden van wat ze wel en niet prettig vind.

We zijn nu weer thuis en zien bij Patty heel duidelijk positieve ontwikkelingen. Ze heeft meer zelfvertrouwen, ze druft meer. Was Patty in gezelschap vaak in haar eigen wereldje, nu is ze duidelijk aanwezig. Ze volgt het gesprek en neemt deel als het kan. Ze zoekt meer contact met andere mensen en knuffelt meer. Haar angst voor dieren is sterk verminderd. We hebben de logopedielessen weer opgepakt. Hier waren we mee gestopt omdat er geen groei meer mogelijk was. Nu is Patty bezig met langere zinnen maken, herkennen en benoemen van emoties en dit alles ondersteunen met gebarentaal. Ze is erg leergierig en pikt het heel snel op. We denken dat ze er profijt van zal hebben in haar dagelijkse omgang met mensen. Van het CDTC hebben we een goed en bruikbaar verslag gekregen waar we Patty beter mee kunnen ondersteunen in haar dagelijkse ontwikkeling en het samenzijn.

Het was voor Patty en ook mij een geweldige belevenis die we nooit zullen vergeten en waar we blijvende positieve groei aan overhouden.
 
Groetjes Gert en Patty.

Klik op de foto die u wilt bekijken of kies een ander fotoalbum in de onderstaande lijst.

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Website designed by Power Designs