Therapeut aan het woord

Ook "in het veld" wordt dolfijnondersteunende therapie met veel interesse gevolgd. Soms zelfs met zo veel interesse dat therapeuten besluiten hun vizier te verleggen en als therapeut in een therapiecentrum aan de slag te gaan. Een droom voor velen ... maar niet voor iedereen haalbaar. Wij laten in deze rubriek therapeuten/behandelaars aan het woord over hun ervaringen met dolfijntherapie. Een welkome aanvulling op de ervaringsverhalen van ouders!

Sylke Dijkstra - logopediste

Mijn naam is Sylke Dijkstra en ik ben als logopediste werkzaam bij het Curaçao Dolphin Therapy & Research Center (CDTC). De SDFT vroeg me om een stukje te schrijven over het CDTC en om te vertellen wat mijn werk hier als logopediste inhoudt. Het CDTC is een onafhankelijk centrum dat kinderen met beperkingen en speciale behoeftes, de mogelijkheid biedt tot het volgen van een gepersonaliseerde dolfijn ondersteunde therapie. CDTC werkt samen met een aantal organisaties uit Duitsland en Nederland.Dolfijn ondersteunde therapie is een bijzondere therapie voor bijzondere kinderen/jongeren met beperkingen en speciale behoeftes.

Lees meer »

Maartje Nuijten - orthopedagoge

Wat ik zo boeiend vind aan dolfijntherapie?Het is de magie. Nog steeds overheerst de magie bij deze therapievorm en niet de wetenschap. Dat is mooi. Nog mooier is het dat het ook echt werkt. Of het nou het ontspannende warme water, de intensieve begeleiding of de zachte aanraking met de dolfijnen is, het werkt gewoon.

Lees meer »

Eva Staps - Pedagogisch Medewerker

De SDFT heeft mij gevraagd een stukje te schrijven over wat mij persoonlijk en vanuit mijn beroep gezien zo aantrekt in dolfijntherapie. Dit doe ik met heel veel plezier!Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Eva Staps, 28 jaar en ik werk met heel veel plezier al 6,5 jaar als pedagogisch medewerker op de kinderafdeling van het Amphia ziekenhuis Breda. Dat betekent dat ik kind en ouder op psycho-sociaal gebied begeleid tijdens de opname. Ik ben in contact gekomen met Mireille toen haar zoontje op de kinderafdeling lag en ik wat spelmaterialen kwam brengen, zodat hij wat afleiding had.

Lees meer »

Joan Nijholt - Topper ROC West-Brabant 2007 Vitalis College

Joan (20) won in 2007 de prijs Topper 2007 van het ROC West-Brabant en verblijft momenteel in Curacao waar ze als intern op het CDTC de therapie vanaf het dok volgt en hierbij meehelpt. Ze begeleidt een aantal kids en hun gezinnen. Uiteraard komt haar verslag direct als ze terug is op de site! Voor ons is ze in ieder geval ook een TOPPER!!!.

Lees meer »
Website designed by Power Designs