Nieuws Januari 2008

Charity Fund Donations HSM, Shell en NAM doneren 3500 euro!

VEILIG WERKEN BELOOND MET DONATIE VOOR Stichting dol fijne therapieVandaag heeft Stichting Dol Fijne Therapie uit handen van afgevaardigden van HSM Steel Structures, Shell Expro UK en NAM een donatie van 3500 mogen ontvangen. Dit prachtige bedrag werd bij elkaar gebracht door de medewerkers van de organisaties. Omdat zij tijdens de bouw van een viertal monotowers (voor het boren naar gas) bij HSM in Schiedam veiligheid hoog in het vaandal hadden staan, kregen zij een bedrag van 30.000 euro in een fonds gestort. Medewerkers mochten zeld een bestemming voor dit bedrag kiezen.

Lees meer »

Uitlatingen schaden dolfijntherapie en gevoelens therapiegezinnen

Vandaag stond de media wederom bol van negatieve en onjuiste uitlatingen mbt het incident in Curacao op de Dolphin Academy. Ook zijn er kamervragen door de PVDD gesteld over het feit of zwemmen met dolfijnen in de toekomst verboden moet worden. Verder stelde men dat dolfijntherapie zinloos is en pure geldklopperij.

Lees meer »

Therapiedolfijnen niet betrokken bij incident Dolphin Academy

Als reactie op berichten in media:In de eerste week van januari 2008 is er een incident geweest tijdens een ‘dolphinswim’ bij de Dolphin Academy op Curaçao. In de berichtgeving hierover staan meerdere onjuistheden. Ten onrechte wordt gemeld dat de dolfijn waarmee het ongeluk is gebeurd ook wordt ingezet voor therapie. Dit is niet juist. De dolfijnen van het Curaçao Dolphin Therapy Center (CDTC) worden uitsluitend gebruikt voor therapie bij het CDTC en treden niet op in programma’s van de Dolphin Academy en zij zijn dan ook niet betrokken bij het incident.

Lees meer »

Persbericht Dolphin Academy

 Dolfijn Annie maakt inschattingsfoutDolphin Academy betreurt het zeer dat op 1 januari jl.  drie van onze gasten  betrokken raakten bij een incident tijdens het zwemmen met dolfijnen. Tijdens de “hurdle jump”, een oefening waarbij de gasten een pvc buis vasthouden waarover  twee dolfijnen springen, raakte een van de dolfijnen de coordinatie kwijt en landde  in het water tegen de drie toeristen aan. Uit voorzorg werd ambulance dienst Cems gebeld die snel ter plaatse was. Een van de gasten werd preventief ter controle samen met haar echtgenoot naar het Sint Elisabeth Ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

Regio Contactpersonen gezocht

Inzet als contactpersoon voor SDFT?De Stichting krijgt dagelijks veel informatieverzoeken per mail en telefoon. Veelal hebben deze betrekking op de therapie en de reis erheen. Maar ook steeds vaker melden zich organisaties of ouders die een activiteit of inzameling willen gaan organiseren voor de Stichting.Om iedereen gerichter van dienst te kunnen zijn, zijn wij daarom dringend op zoek naar ouders (die al naar de therapie in Curacao zijn geweest) of andere geinteresseerden die in hun provincie/regio als contactpersoon voor ons willen gaan fungeren. We streven naar 2 a 3 personen per provincie.

Lees meer »

Dollar Dart Toernooi t.b.v. Stichting Dol Fijne Therapie

Op 12 en 13 januari 6de Dollar Dart Tournament Rijen: AMBASSADEUR BURGEMEESTER ROEP GOOIT DARTPIJLTJES MET PROMINENTE DARTERS VOOR DOLFIJNTHERAPIEOp zaterdag 12 en zondag 13 januari 2008 wordt alweer voor de 6de keer het “ Rijen Open Weekend Dollar Dart Tournament”georganiseerd in de sporthal te Rijen. De organisatie is druk bezig met de voorbereidingen voor dit inmiddels zeer bekende en drukbezochte dartsweekend. De organisatie hoopt dat ook in 2008 weer enkele toppers dit toernooi komen bezoeken. In 2007 kwamen  Mareno Michels, Jan van de Rassel, Jelle Klaassen en Michael van Gerwen hun kunsten vertonen op dit toernooi. Het Dollar Dart Toernooi zal ook in 2008 worden gehouden in sporthal Margriet gelegen aan de Mgr.

Lees meer »

Recent

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

 • Januari
 • Februari
 • Maart
 • April
 • Mei
 • Juni
 • Juli
 • Augustus
 • September
 • Oktober
 • November
 • December
Website designed by Power Designs