Over ons

 

Het is de magie. Nog steeds overheerst de magie bij deze therapievorm en niet de wetenschap. Dat is mooi. Nog mooier is het dat het ook echt werkt. Of het nou het ontspannende warme water, de intensieve begeleiding of de zachte aanraking met de dolfijnen is, het werkt gewoon. Wetenschappelijke uitspraken worden volledig onbelangrijk als je je kind zichtbaar ziet veranderen en genieten.

Nadat ik de PABO in Breda afgerond had, wilde ik me nog nader gaan verdiepen in het helpen van kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Eind augustus 2005 ben ik afgestudeerd als Orthopedagoog aan de Universiteit van Leiden. Nu ben ik werkzaam als leerkracht op de Sint Liduinaschool voor ZMLK te Breda, voor een groep kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis. Al sinds de start van mijn studie in Leiden, is het mijn wens het verloop van deze therapie een keer te mogen zien. Een aantal maanden meedraaien in Curaçao zou een geweldige ervaring zijn en staat dan ook bovenaan mijn verlanglijstje! In oktober 2007 komt deze droom voor mij uit! Tot kerst mag ik dan met eigen ogen vanaf het dok mee gaan maken wat de interactie tussen therapeut, dolfijn en therapiekind te weeg kan brengen!

Vele kinderen hebben al baat gehad bij dolfijntherapie via de SDFT en er zullen er hopelijk nog velen volgen. Voor ouders is vaak al de kleinste verandering bij hun zoon of dochter een motivatie om door de gaan in het soms chaotische netwerk van de hulpverlening. Deze magie gun je toch iedereen?

Maartje Nuijten.